Category Archives: Highlight

Highlight of the week

Standard

As salam,

Almost the end of the day. Esok weekend, lepas tu start dengan minggu baru. Next week tak tau apa hot story pulak. But here’s some major things happening in my country.

ptptnQuite a hot issue. Luckily I’m not involved. Tak pinjam PTPTN pun dulu. Mula2 Menteri Pendidikan II cakap nak masukkan list peminjam dalam CCRIS. But after some discussions made, it was cancelled. Boleh la baca some stories of it kat sini dan juga sini. Google if u’d like to read further

Second highlight: METALLICA in Malaysia!!! I’m not a big fan. Tapi suka jugak la few songs macam Nothings Else Matters, Unforgiven, Sad But True, Unforgiven II… Tapi takde la sampai nak berabih duit beli tiket. Katanya last performance dema nyanyi lagu raya. Tadi ada nampak a friend of mine share kat FB. Kena cari balik ni.

metallica

Then accident kat Genting Highlands. Melibatkan sebuah bas dan 37 meninggal. Kesian. What a tragedy. Kesian kan wife and kids yang husband dia mati tu. Jalan kat Genting tu memang a bit scary. Drove there few times. Masa nak turun memang rasa macam tak nak bernafas and concentrate kat stering je. Story pasal accident tu boleh baca kat sini.

genting accident

Satu lagi hot story. Dua orang polis yang involve dalam Altantuya punya kes tu dibebaskan. Errrrrrrrr… takmo komen, takmo komen. Baca je lah sendiri ya.

altantuya

Itu je lah for this week. Jom lah kita berdoa banyak2 supaya tak ada lagi berita buruk yang kita akan dengar during this weekend and the following weeks. Enjoy ur weekend.

Advertisements